Setteveli
Opskrift på hasselnøddegelato med chokolade-nøddecreme med sprøde vaffelstykker.
Ingredienser
- Sødmælk
- 380 g
- Sukker
- 50 g
- Gelatobase
- 55 g
- Fløde 38%
- 20 g
- Smag
- 40 g nocciola
100 g wafernut
Opskrift
- Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og nocciola, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
- Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
- Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
- Læg nocciolagelatoen i lag med wafernut inden den sættes i fryseren nogle timer.
- Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
- Tilsæt chokolade(Smeltet, men ikke varmt) eller andet ekstra tilbehør direkte ned i ismaskinen, når isen begynder at blive fast.