Mandorla di Sicilia gelato
Gelato med smag af solmodne mandler fra sicilien.
Ingredienser
- Sødmælk
- 370g
- Sukker
- 50g
- Gelatobase
- 55g
- Fløde 38%
- 25g
- Smag
- Mandorla di Sicilia 45g
Opskrift
- Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og Mandorla di Sicilia, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
- Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
- Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
- Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
- Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.