Mandorla di Sicilia gelato

Gelato med smag af solmodne mandler fra sicilien. 

Mandorla di Sicilia gelato
search
  • Mandorla di Sicilia gelato

Ingredienser

Sødmælk
370g
Sukker
50g
Gelatobase
55g
Fløde 38%
25g
Smag
Mandorla di Sicilia 45g

Opskrift

  1. Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og Mandorla di Sicilia, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
  2. Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
  3. Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
  • Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
  • Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.