Opskrift - Cacao exellence gelato

Lækker chokolade gelato lavet med den profesionelle kakaopulver cacao exellence

Opskrift - Cacao exellence gelato
search
  • Opskrift - Cacao exellence gelato

Ingredienser

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 g
Gelatobase
55 g
Fløde 38%
65 ml
Cacao exellence
20-40g

Opskrift

  1. Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og cacao exellence, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
  2. Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
  3. Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over eller til om aftenen(3-4 timer).
  4. Når isener færdig puttes den i en passende beholder, f.eks vores kompostbare gelatobakke. 
  5. Put et lille stykke bagepapir ovenpå, så isen ikke sidder fast på låget.
  • Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
  • Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
  • Leg med mængden af cacao exellence. Du får en dejlig let chokoladegelato med 20g, og en mørk chokoladegelato med 40g. 

Du kan finde cacao exellence her: Cacao exellence