Opskrift - Cacao exellence gelato
Lækker chokolade gelato lavet med den profesionelle kakaopulver cacao exellence
Ingredienser
- Sødmælk
- 330 ml
- Sukker
- 50 g
- Gelatobase
- 55 g
- Fløde 38%
- 65 ml
- Cacao exellence
- 20-40g
Opskrift
- Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og cacao exellence, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
- Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
- Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over eller til om aftenen(3-4 timer).
- Når isener færdig puttes den i en passende beholder, f.eks vores kompostbare gelatobakke.
- Put et lille stykke bagepapir ovenpå, så isen ikke sidder fast på låget.
- Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
- Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
- Leg med mængden af cacao exellence. Du får en dejlig let chokoladegelato med 20g, og en mørk chokoladegelato med 40g.
Du kan finde cacao exellence her: Cacao exellence