Lakrids med hvid chokolade gelato
Opskrift på italiensk lakrids is, med hvid chokolade.
Ingredienser
- Sødmælk
- 330 ml
- Sukker
- 50 g
- Gelatobase
- 55 g
- Fløde 38%
- 65 ml
- Smag
- 5-10 g rent lakridspulver eller granulat.
50 g hakket hvid chokolade
Opskrift
- Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og lakridsgranulat, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
- Sluk for varmen og tilsæt den hvide chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er opløst.
- Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
- Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
- Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
- Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
- Tilsæt chokolade(Smeltet, men ikke varmt) eller andet ekstra tilbehør direkte ned i ismaskinen, når isen begynder at blive fast.
Lakridsgranulat kan købes her. - Kan bruges som lakridspulveret, men hvis man tilsætter granulaten senere vil smagsoplevelsen ændre sig markant.