Gelato Torrone
Opskrift på en gelato med Italiensk Torrone.
Ingredienser
- Sødmælk
- 330 ml
- Sukker
- 50 g
- Gelatobase
- 55 g
- Fløde 38%
- 65 ml
- Smag
- 45 g før opvarmning, 30 gram under frysning.
Opskrift
- Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og 45 g torroncino, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
- Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
- Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
- Når isen begynder at blive fast tilsættes 30 g torroncino lidt efter lidt. Dette giver dejlig knasende torroncinostykker i den færdige is.
- Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
- Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
- Tilsæt chokolade(Smeltet, men ikke varmt) eller andet ekstra tilbehør direkte ned i ismaskinen, når isen begynder at blive fast.